tisdag 31 mars 2009

En kvist, javisst

Det är hög tid att få in naturen i rummen. Snart är det påsk och vad är väl vackrare än en kvist som får blomma ut och väcka liv i inredningen. Och ni kommer väl ihåg av Feng Shui skolan, att levande ting är chi-höjare. Så behöver du öka energierna i något rum? Se till och sätt in en kvist från trädgården eller köp hem en bukett med blommor.
X
Det absolut enklaste och billigaste medlet att få in det lilla extra i inredningen. Det är inte för intet det ligger citroner i ett fat och liljor i en vas på bordet när det kommer till försäljning av hus eller lägenhet :)
X
X
Ikväll blir det kurs! Vet att jag träffar några av er bloggare. Ska bli superkul!
X
Kram

söndag 29 mars 2009

Blixt

Födelsedagskalaset är över och presenterna öppnade och i ett av dem låg en BLIXT till min systemkamera!! Så glad jag blev. Den lilla blixten som sitter på kameror när man köper dem, är i princip oanvändbar om man ska få fina kort.
X
Så nu ska det tas kort här hemma! Det har varit lite si och så med det den senaste tiden, men jag ser på min undersökning att de flesta av er vill se mer av vårt hem, samt att lära er mer om Feng Shui. Och på tal om Feng Shui. Här har vi en chi-höjare av högsta rang. Provfotade med den nya blixten, och linslusen Bosse gjorde allt för att göra sig oemotståndlig. Förresten, djur tillhör eldelementet inom Feng Shui.
X
Önskar er en fin start på veckan!
X
Kram




fredag 27 mars 2009

Kalas!

Idag är det min födelsedag, solen skiner och ikväll kommer det hem när och kära. En underbar dag med andra ord!
X
Bjuder er på tårtkalas och tackar samtidigt för alla goa kommentarer ni tar er tid och skriva. Det värmer oehört ska ni veta.
X
X
X
Tack alla ni som tittar in här, denna tårtan är till er!
X
Kram

torsdag 26 mars 2009

Vårglad

Nu får gärna lite vårglada färger besöka vårt annars ganska så vita hem. De här vitaminkickarna från Åhléns ger verkligen liv i köket. Lite Green gate över dem. Priset är 39:-/st.
X
Varför inte plocka in en liten bukett vårblommor och placera i koppen? Sött att sätta på nattduksbordet eller på toaletten. Piggar upp vilken dag som helst!










Japp, det här söta porslinet finns inte bara i äggkoppar utan även i både mugg (35:-) och skål (49:-). Tänk en go kopp kaffe mot husväggen i vårsolen, eller skålen fylld med jordgubbar i sommar. Mumma...! Alla färger är fina, så vi får se vilka som hamnar här hemma....


















X
Nu blir det lite party-stök här hemma! Någon som fyller år imon. Jajaja... jag känner mig inte en dag äldre än 25 ;) Såklart!
XX
Kram
Jannice

måndag 23 mars 2009

Frukost

När vi var hos bror och svägerska förra helgen, möttes vi av en riktigt härlig vår-dukning och frukost. Det är väl underbart när man gör det lilla extra. En dag kan verkligen börja olika beroende på hur man äter, dukar och umgås. Och det bästa är, du kan påverka din vardag. Omge dig med vackra saker både för öga och gom. En bukett med snödroppar och ditt favorit tea, ett tänt ljus på morgon kan göra dagen till en bättre. Hur började du din morgon?
X
Detta är min absoluta favoritkopp i Stig Lindbergs serier. Modern, retro, söt och klassisk på samma gång. Önskar jag hade hela servisen!
X
X

X

VISSTE DU ATT?

Stig Lindberg (1916-1982) var en av Sveriges största och populäraste formgivare. I tusentals hem står fortfarande serviser från Gustavsberg som bär hans motiv. Spisa Ribb, Berså och Terma var några av de vanligaste. Men Lindberg gjorde också mycket annat inom konst och design? allt från fajanser för Gustavsberg, TV? apparater för Luma till barnboksillustrationer av Krakel Spektakel.
X
För den stora allmänheten är dock Lindberg mest känd för det han gjorde under den svenska konstindustrins glansdagar från 1940 talet till 1980 talet. Framförallt på 1950 och 1960 talet var Lindberg en av de mest framträdande formgivarna av det svenska folkhemmet.

Kram

söndag 22 mars 2009

Köp stort

Hoppas ni haft en skön helg och känner er utvilade. Nu är det ny vecka igen med allt vad det innebär. Själv har jag lite förberedelser inför nästa veckas kurs hos Marita i A mouse in a house. Ska bli jätteroligt, och det är många som anmält sig!! Om det är någon som är intresserad tror jag det finns någon plats kvar på tisdag. Läs mer här.
X
Jag har sagt det förrut och säger det igen. När det kommer till inredning i fönstrena satsa hellre på något ensamt stort, än massa smått. För lite sedan köpte jag den här underbara murgrönan. Den är riktigt stor och pampig, och ger en fantasisk känsla åt rummet. Jag tycker så mycket om den friska gröna färgen som murgrönan ger. Den runda formen ger ett vänligt intryck.
X
För att slippa spinn på din murgröna, spraya den 1 gång i veckan med vatten. Och placera den inte direkt i värmedraget från elementet.

Önskar er en fin start på veckan!

Kram

fredag 20 mars 2009

Gammalt & nytt

Vårt hallbord är en av mina favoritmöbler här i hemmet. Kom ihåg när jag ropade in det på en auktion för något år sedan. Utropspriset började på mitt tänkta högsta bud, men plötsligt hörde jag hur jag fortsatte ropa vidare summor tills jag fick det :) Och det ångrar jag verkligen inte idag.
X
Min tanke var att först måla det vitt, men när det kom på plats så var den befintliga färgen som klippt och skuren för tapeten. Gammalt och nytt blir oftast vackrast tillsammans. I vår hall finns en salig blanding mellan ett bord från 1800-talet, modern spegel och lampa från Miljögården, samt ett bronsägg designat av Jonte på Löddeköpinge plantskola.
X
Om vi ska tänka Feng Shui så finns alla element. Jorden finner du i bordets färg och form, väggens färg, och formen på spegeln. Metall i spegelramens färg, på lampan och i bronsägget. Krukan har blått i sig som är vatten, liksom att spegeln i sig är vatten. Eld i lampan när den är tänd och i färgen på blomman. Träelementet är växten, den ger liv och färg till bordet.
X
Mitt hallbord försöker jag göra till ett årstidsbord, där det alltid finns något som påminner om tiden just nu. Tex om några veckor blir det förmodligen lite ris och påskfint, till maj - något vackert som påminner om det vackra som stundar.... Sommaren.
X
Som sagt när man arbetar med inredning är det roligt att kika på stilleben eller själva arrangemanget man gör, och se till så att alla element är med.
X
Önskar er en fin helg! Hoppas solen skiner på er lika vackert som den gör här i Skåne. Tack för att ni tittar in här och ger mig så mycket positivt!
X
Kram

torsdag 19 mars 2009

Vår

Hemma igen efter en urskön semester! Sol, god mat, vinprovningar och annat mys. Och när man kommer hem är det vår!! Solen skiner och krokusarna sticker upp i landen. Härligt!!
X
Ville bara kila in här mellen tvätt och upp-packning! Kom på att jag glömt och visa mitt senaste fynd på auktionen. Krukan blev ett riktigt kap och just nu får den pryda hallen och myrtenträdet. Nu har jag lite att ta igen här... Hoppas ni har det fint där ute... På återseende :)
X
Kram


måndag 16 mars 2009

Storkalas!

Idag för 30 år sedan fyllde pappa 30 och fick världens finaste present - min bror! Så söta Pappa och underbara Bror grattis på 60 och 30 års dagen!! Önskar er jordens alla rosor och en underbar dag! Tack för att ni finns!

X

Kram

tisdag 10 mars 2009

Feng Shui skola 5 (De 5 elementen)

När man inreder efter Feng Shui är det de 5 elementen som utgör basen och som hjälper till att skapa balans och harmoni i inredningen.
X
De 5 elementen är:
  • Vatten
  • Trä
  • Eld
  • Jord
  • Metall
Nedan kan du läsa mer om de olika elementen. När du har gjort det, öva på bilden här till vänster och försök att hitta alla elementen. De finns :)

X
X
Eldelementet
  • Allt ljus, elektriskt oljelampor, elstäder, stearinljus m.m.
  • Saker från djur såsom ull, päls
  • Husdjur
  • Konstföremål som föreställer djur, eld, solsken eller har den gul, oranga färgen
  • Trianglar, pyramider
  • Det röd/gula färgspektrummet (klar färg)

Jordelementet
  • Tegel, keramik, kakel
  • Konst med landskap, fält
  • Fyrkanter och rektanglar
  • Tomma ytor
  • Jordfärger och ockragul

Metallelementet
  • Metaller
  • Sten (inte för liten)
  • Berg
  • Oslipade kristaller
  • Konst av metall
  • Cirklar, ovaler
  • Metallfärger, ljusa pastellfärger och vitt
Vattenelementet
  • Svart och mörka färgtoner
  • Frias assymetriska former (som när man häller ut ett glas vatten....
  • Glas
  • Slipad kristall
  • Speglar
  • Reflekterande ytor
  • Vattenarrangemang
  • Konst som föreställer vatten

Träelementet
  • Gröna färger (mellanblå)
  • Träsaker
  • Växter
  • Tavlor och tyger med växtlighet
  • Pelarliknande former
  • Konst med landskap, trädgårdar, blommor
X
Allt handlar om att få en balans av alla element. Om man uppnår detta, blir också inredningen eller stillebenet harmoniskt. Prova själv i ett rum du är mindre nöjd med. Titta vilka element som finns där. Vilka som fattas och vilka som det kanske finns ett överslag av. Det finns förstärkande, reducerande och konrollerande cyklar inom detta område. Ibland är det kanske så att vi skriker efter metallfärger för att vi är kreativa personer, med mycket på gång - och metall kapar trä. Men det får ni veta mer om på mina kurser :) Nej, skämt å sido. Vi börjar med att lära oss finna balans i de 5 elementen, utan dem kan man inte få ett harmoniskt hem. Och det bästa är, att oavsett stil - kan just du finna harmoni i ditt hem, med dina befintliga möbler, med ditt tycke och din smak!
X
Lycka till!

Kram

torsdag 5 mars 2009

Inredning?

Den här helgen får det bli en inredningsfri helg för att ladda på kreativiten. Bara slappa, det har varit en tid med massor att göra, så det ska bli skönt. Sedan blir det till och packa och fixa, nästa vecka drar vi till värmen :) Ska bli underbart! Är så trött på vintern! Men det finns hopp. Här på gatan blommar krokosa, snödroppar och rosorna har fått lite grönt, vilket gör den dagliga promenaden lite härligare.
X
Min underbara väninna hade skickat det här kittet på posten till mig efter en jobbig vecka. Så otroligt omtänksamt! Så nu blir det ansiktsmask, fotbad, läsa en go tidning och äta upp chipspåsen som var med i paketet ;) och bara pyssla om mig själv.
X
Limegrönt och rosa är varandras kontrastfärger, med det menar man att de är mitt emot varandra i färgcirkeln och därför passar de så bra ihop. Att arbeta med kontrastfärger i inredning gör det oftast intressant, och lyfter rummet. Här har jag jobbat med det i ett stilleben.

Kram

tisdag 3 mars 2009

Frågor

Idag vill jag skriva några rader om alla mail jag får. Det är verkligen jätteroligt att så många är intresserade och skriver in frågor till mig, men jag måste bara få tala om att detta är mitt jobb och jag ska leva på det. Jag kan bara ge allmänna råd på bloggen. Jag har massor att göra just nu så jag måste prioritera mina kunder.
XX
Som sagt, jag är evigt glad för att ni tittar in här, för att ni tycker det jag skriver är intressant, och för att ni förlitar er på mina kunskaper, men när det ramlar in massor mail dagligen om frågor på inredningstips, möblering och Feng Shui har jag ingen möjlighet att hinna med.X
Hoppas ni förstår!X
X
X
X
X
Korgar och bild från TineK. Korgar är verkligen en kanonpryl till hemmet. Bra förvaring, samtidigt som de ger värme och jordar en ljus inredning. Vackert och stilfullt!
X
Kram




måndag 2 mars 2009

Kranskulla

Höll ju nästan på att glömma att jag haft en tävling ute. Det har hänt så mycket det senaste veckorna att det känns som evigheter sedan. Iaf vinnaren är..... Tina!
X
Med hennes motivering. Min balans i vardagen finner jag med hjälp av Mindfullness. Något jag kom i kontakt med i samband med en otroligt stressig period för ett par år sedan. Detta hjälpte/hjälper mig att vara närvarande i nuet och lyfta blicken när jag vandrar framåt.X
X
Det låter som en klyscha det här med mindfulness och att leva i nuet och vi är många som påstår oss leva i det, men gör vi verkligen det? Dagens reflektion. Njut av varje minut. Känn dofterna, ät långsamt och tänk efter vad det verkligen smakar. Och glöm för guds skull inte lyssna på vårens alla kvittrande fåglar! Lycka är att finnas till!
X
Grattis Tina, maila mig din adress så skickar jag boken inom kort. X

Jag och väninnan agerade kranskullor uppe i Mora när herrarna gled in i mål. Denna fina krans tog jag med hem, och nu får den pryda mitt "Frid & Balans" hörn.
X
Den vackra gröna färgen och de busiga bladen gör sig fint ihop med den prydliga tallrikshyllan och föremålen där i.

Kram

Related Posts with Thumbnails