söndag 31 maj 2009

Morsdag

Hoppar in här en snabbis för att säga G R A T T I S till alla härliga mammor på morsdag, speciellt till en såklart :) Idag blir det middag ute i mammas o pappas fantastiska trädgård. Det blir både till att fira morsdag, men också att mamma o pappa har varit gifta i 25 år idag. Jag ser med stolthet på deras äktenskaptenskap. Att stå vi varandras sida år efter år i med och motgång, respektera varandras åsikter, stötta varandras drömmar, att resa och upptäcka nya platser tillsammans, att ha roligt och att alltid vara (som min pappa säger) - de goeste vänner. Det är väl det äktenskapet handlar om. Grattis på er dag! Lite väl valda ord, i dessa bröllopstider :)
X
Självklart har det blivit paketinslagning inför morsdag, både till kund, nära och kära. De här fina papprena och snörerna hittade jag på åhléns i veckan.
X
X
d
Turkost, vitt, lime, rosa och kaxigt djurmönster gör mina paket fina just nu.
X
Soliga kramar

måndag 25 maj 2009

Doftande försommardrömmar

Jag tävlar på Duni om "Duni Top Table Award". Här ser du mitt bidrag, rösta gärna på mig om du tycker om min dukning, så gör du mig jätteglad :)
X
Ett bord för alla sinnen. Syrenen ger inte bara en härlig doft till dukningen utan dess blommor tillför en blomsterprakt som påminner om Sveriges grönska, skolavslutning, festligheter, men som också skvallrar om den underbara sommaren som snart är här! I det enkla finns skönheten!
X
Kram

söndag 24 maj 2009

Snabbfixa garderoben

I helgen rensade maken och jag våra garderober. Nog för att jag är Feng Shui konsult och tycker det är bra att rensa undan allt eftersom, men när maken är igång då ligger man i lä! Shit vad det sorterades undan :) Hur ser det ut i din garderob? Ordning och reda? Ostrukna kläder i stökiga högar? Färgkoordinerat? Eller kanske sorterat efter plagg? Här får du 6 snabbfixtips på hur du får fason på garderoben i ett nafs.
  1. Rensa ut plagg du inte använt på ett år. Var tuff. När katten kommer du använda den där solkiga blusen igen? Släng inte kläderna, skänk till bättre behövande eller sälj på loppis.
  2. Bara för att klänningen är söt, behöver det inte betyda att dess färger tar fram det bästa hos dig. Eller har du korta ben, skippa 3-kvartsbyxorna och låga midjor som gör att dina ben ser ännu kortare ut.
  3. Ta bort alla kläder som påminner dig om "tänk när jag gått ner 5 kg, då kan jag ha de där jeansen igen". Varje gång du ser de där byxorna, blir det en negativ känsla. Och när du väl gått ner de där kilona, vill du förmodligen ändå inte ha dem utan vill unna dig något nytt. Gör det bästa av det du har - du duger precis som du är!
  4. Om du har det litet hemma som vi har det. Var noga med att lägga undan plagg efter säsong. Ex fram med vår och sommarplaggen nu, och ner i källaren med vinterkläderna. Kläderna behöver luft omkring sig för att må väl.
  5. Sortera efter färg. Det kommer bli mycket enklar att kombinera din garderob, plus att du lättare ser vad som fattas.
  6. Byt ut galgarna till trägalgar. Ett enkelt knep som gör vilken garderob som helst lyxig. Tänk på att plaggen mår bäst på trägalgar eller annat naturmaterial.

Ge dig själv en trivsam garderob! Det är du värd! Se så, du hinner mycket på en timma - ställ äggklockan!

X

Önskar er en fin start på veckan!

KramX

fredag 22 maj 2009

Design i vardagen

Hej på er alla goa läsare. Reportaget på terrassen blev kanon, ja det blev tom två. Jag återkommer om i vilken tidning det hamnar i. Men det blev både frukost och lunch på takterrassen i strålande sol, som iof sig inte är så bra för fotografen. Sovrummet som jag har arbetat med en tid, som ska fotas idag (spännande) - vilken dröööööööm det blev!!! Sa till min man, jag vill också ha det så i vårt sovrum! Hans svar var: - Men Jannice, jag hade hoppats på att ditt arbete som inredare skulle göra att vi slapp utlopp för ditt inrednings intresse här hemma :) Jojo, tror han ja.*fniss*. Iaf det blir mitt första reportage tillsammans med en fotograf som ska säljas till en tidning. Lovar att återkomma även här om i vilken tidning det hamnar. Men tänk vad man kan göra med små medel, lite tyg och Feng Shui kunskap, hehe!
XX
Är det inte härligt med god design som förgyller vardagen?! De här papprena har Edet tagit fram tillsammans med Frida Berglund Husmusen och 10-gruppen. Mönstret är det berömda Treviso och Sticks från formgivarna Birgitta Hahn och Ingela Håkansson.

Tänk, vilket härligt sätt att få in lite kvalitetsdesign i köket eller badrummet!!
Önskar er en trevlig helg!
X
Kram

onsdag 20 maj 2009

Photoshoot

Idag är det fullt upp med reportage. Det har sytts kuddar till långt in på nätterna, möbler har skruvats och imorse har det bakats. Solen skiner så vädret verkar vara på vår sida! Härligt!
X
Här får ni en liiiiiten liten glimt av vad som hänt på terrassen. Vet ni vad maken sa när han såg tygerna jag skulle använda till dynorna? - Vad roligt att vi äntligen ska ha lite färg (*glurp* då fick jag faktiskt lite dåligt samvete). Men färg är det, krispigt i både grönt, rosa, turkost. Det kommer fler bilder så småningom :)
x
Imorgon blir det före och efter reportage Feng Shui - SOVRUM! Så jag finns nog inte i cybern förrän på fredag. Har det gott tills dess!

Kram

måndag 18 maj 2009

My cup of tea

Då var det måndag igen och ny vecka! Denna vecka blir det fullt med inredning. Först kommer det 2 goa töser hit och ska göra ett reportage på vår takterrass. Sedan ska jag göra ett före och efter reportage tillsammans med den duktiga fotografen Sofi Sykfont. Det är ett sovrum som ska göras om till ett harmoniskt och balanserat Feng Shui näste ;) Lovar att komma tillbaka, när jag vet i vilken tidning det hamnar.
X
Så denna vecka är det mycket jobb. När man är egen företagare kan det bli ensamt på fikarasterna :) Sitter och snicksnackar med mig själv, hihi! Jag köpt mig härom dagen den underbaraste koppen som gör fikastunderna extra mysiga. Den här sötnosen inhandlade jag på Indiska för 79,50 kr. Extra gott blir både kaffet och midjemåttet med ett vaniljhjärtan.

Hela helgen har det fixats med terrassen och monterats möbler. Det kommer bilder framöver! Äntligen blev det lätt, ljust och trivsamt på terrassen. Idag blir det en vända ner till Malmö, för besök på Ilva, Ikea och Stoff & Stil. Det kommer bli shopping till sovrummet jag ska inreda, samt tyg till dynor för terrassen. Eller kanske hittar jag några, så jag slipper sy ;)
X
Nu antar jag att ni är många som är nyfikna på vem den lyckliga vinnaren av Monica Johansson keramik kronan är?? Då ska vi se *trumvirvel* och vinnaren är..... Jes, med bloggen Vita villa vila - Grattis kära du!! Mejla mig din adress, så skickar jag kronan. Tack alla ni andra som varit med och tävlat! Det kommer fler fina tävlingar framöver, så håll utkik. Och stort tack till Marita och A mouse in a house, som sponsrade med denna fina vinst.
X
Önskar er en fin start på denna korta vecka!
Kram

fredag 15 maj 2009

Försenad äppelblom

Denna bilden tog jag för några veckor sedan. Allt går ju så fort där ute så man hinner inte med! Nu blommar syrenarna och man vill liksom stanna upp naturen lite, och få insupa allt det vackra i lugn och ro.
X
Den här kvisten har iaf fått förgylla mitt arbetsrum. 3 stenar som jag plockat från stranden får göra vasen och blomman sällskap. Skönheten finns i det enkla, eller vad är det man brukar säga :)
X
Idag blir det inte långt inlägg. Ska snart iväg på 2 konsultationer i Laholm. En inomhus och en i en trädgård. Ska bli roligt!!
X
Önskar er den finaste helgen! Tack för att ni kikar in här. På måndag får ni veta vem som vann tävlingen och den fina keramik kronan, sponsrad av Marita i A mouse in a house!
X
Kram på er!


onsdag 13 maj 2009

Terrassmöbler?

Hej på er alla goa! Nu har fröken Wistrand väldiga problem. Nästa vecka ska det göras reportage på vår takterrass och jag har länge velat byta ut våra möbler där. Det är alldeles för mycket jordelement, mörkt och tungt, så metallelementet (vitt, grått) hade gärna fått komma in. Men vart hittar jag möblerna? Har ni några förslag?? Har varit överallt känns det som!! Tipsa mig gärna om vackra utomhusmöbler som inte är klumpiga och stora!
X
På tal om terrass och växter. För några veckor sedan höll jag föredrag om Feng Shui och trädgård på Växtbutiken i Hasslöv (ligger utanför Båstad). En underbar butik, som nu också fått café. De ville göra något extra för sina kunder och hade fixat en helkväll med föreläsning, fika och shopping. Bra idé! Det kom över 30 personer, så föredraget hölls i deras växthus och EN man, det ni :)
X
Så vill ni göra en utflykt rekommenderar jag er verkligen att ta en svängom till Hasslöv. De har underbara ting, från rostiga saker, cementmöbler, korgar, lykor och förstås blommor och växter.
X
Självklart kunde ju inte jag hålla mig från shopping. En av sakerna jag köpte med mig hem var denna vackra korg, som nu tillsammans med några stenar, pryder tallrikshyllan.
X
Nej nu ska jag leta inspiration i en hög full med tidningar. Tänk att få bläddra i tidningar på arbetstid, inte dumt alls *fniss*.
X
Må väl alla fina!
X
Kram

måndag 11 maj 2009

Day

Jag bara älskar danska Days kläder och inredningsprylar. Och jajemän, visst är det en kudde från danska Day som var köptet jag suktat efter så länge. Det var den som fick sätta tonen i vardagsrummet och pryder nu vår vita soffa från Room.

Skulle jätte gärna även vilja lägga till den runda kudden från samma märke för att få soffan att kännas komplett :)
X
Men sålänge njuter jag av denna godbit! Kudden är svagt, "smutsig" :) lila med vackert mönster av silver.
X
Hoppas ni fått en fin start på veckan. Själv ska jag försöka vara ute lite och njuta av det vackra vädret.

Kram

lördag 9 maj 2009

Cravings

Nej, jag är inte gravid! Men jag har fått cravings ändå. Färgcravings för lila och djup purpur. Det stramar upp i vårt ljusa romantiska hem. För att få balansen har jag även tagit in lite material med "rå" yta och maskulina former. Den ljust gråa väggen, gifter sig också väldigt bra med dessa toner.
X
Vad som var först och styrde detta färgval ska ni få se en annan dag. Men det var ett köp jag länge velat göra. Håller er på sträckbänken lite till.... :) Passar på att önska er en trevlig helg! Nu ska jag ta en kaffe i solen, sedan blir det en visit upp till Småland.
X
Kram

torsdag 7 maj 2009

Dagen efter....

Puuuh, det har verkligen varit fullt upp en tid, men det var det värt! Releasepartyt blev lyckat och jag fick träffa många intressanta människor, nya kontakter, kunder, goa vänner, föredetta kollegor, familj och inte minst underbara bloggeskor!! Roligt att se dem IRL!!

Flaggan var i topp denna dag trots att vädret innehöll allt ifrån regn, blåst och solsken. Denna egengjorda kreation välkomnade väl gästerna värdigt? :) Tryckte logotypen på canvas, för att sedan sätta i små små öljetter (höll på att få ett psykbryt innan de kom på plats - förlåt svärmor/svärfar för alla svordomar) och därefter hampatråd. Träpinnen är en kvast som vi sågade av.
X
Snacksen fick vara i storarummet och maten i köket. Bor man litet och "pluttinuttigt" får man vara en bra samordnare. Kanske Bindefeldt behöver folk ;)

X
Ett ställ med olika broschyrer och färska visitkort fick spela en central roll i vardagsrummet. Alla som kom fick även ett presentkort att ta med sig hem och lockas lite extra av :)















X
Jenny med bloggen Lilla huset på Prärien och Lena med Rosenskäras Diversehandel kom förbi och var med och satte guldkant på tillvaron! Vilka härliga damer! De hade med sig detta underbara linne som de fyndat på loppis!?!? Vilka donnor!! Manglat och i ett vackert paket får det mig att dra på smilbanden vart enda gång jag går förbi!! Snart har maken och jag bröllopsdag. Perfekt att duka med :) Tusen tack!
X
Och Jenny, med tanke på ditt goa och ursöta blogginlägg - du är välkommen att skicka hit dina 3 små rackarungar så ska jag Feng Shui:a dem med mitt magiska trollspö, innan de ens kommer på tanken att vända till här hemma *skratt*.
X
Även Creations by Lisa tittade förbi med dotter och syster. Ett numera bekant ansikte då hon har gått på en av mina kurser. Hon har precis blivit med nätbutik, kika in vet ja!
X
Fick även världens sötast överaskningspaket av Jenny med den underbara bloggen Jennys Hem och Harmoni. Vilken sötnos!!! Tack!
X
Tack alla fina, för era lyckönskningar och rara kommentarer på blogg och på mejl. Det blev en lyckad dag och jag önskar jag kunde fått bjuda er alla på skumpa :) Nu tror jag att jag ska ta och sova i några dagar i sträck :)
X
Kram



onsdag 6 maj 2009

Releaseparty & Tävling!!

Idag, onsdagen den 6 maj kör jag igång företaget på allvar, och det med ett stort releaseparty här hemma. Öppet hus så det står härliga till! Hemsidan är öppen, så kika gärna in och läs mer på www.addsimplicity.se . Självklart måste vi fira detta även här på bloggen!! Och vad gör man inte det bättre med, än med en tävling.
X
Sponsoren är inte mindre än Marita med den fina bloggen och underbara butiken A mouse in a house ! Och priset, är en av Monica Johanssons vackra keramik kronor (modell större). Värde ca 600 kr!!! Vilket pris va!? Jag har själv en här hemma som jag bara älskar.
X
Alla kan vara med och tävla, du med eller utan blogg. Det du behöver göra är att kommentar detta inlägg. Har du en blogg länkar du till denna sida och tävling (använd bilden). Om du inte har en blogg, kommenterar du denna bilden och tipsar 3 vänner om tävlingen. Tävlingen pågår till och med söndagen den 17 maj.
X
Lycka till alla! Nu korkar vi upp champagnen :) Jihooo!
X
Kram

söndag 3 maj 2009

Nytt i sovrummet

Ny vecka igen! Helgerna går ju makalöst fort. Den här veckan händer det grejer, både hemma och här på bloggen. Håll utkik, det blir tävling med ett kanonfint pris!
X
Nämen vad är det här då? Nyheter i sovrummet! Jajemän! Äntligen har jag bytt ut våra sänglampor. De tillhörde en av de där prylarna jag aldrig riktigt gillat, men de har ändå fått "hänga med". Dessa från Ikea är lite stramare och modernare. Gillar kombinationen av den randiga tapeten, det nya linnetyget på sänggaveln och industrikänslan på lampan.
X
Och så lite färska blommor så klart! Det är vi alla värda att vakna till varje morgon :) Så enkelt, så lite och så lyxigt!
X
Önskar er en fin start på veckan!
X
Kram
Related Posts with Thumbnails